Cikkek - Magyar Magic Szótár

Magyar Magic Szótár

Hegyigab - Kedd 18. Szeptember 2012
Még több cikk ettől a szerzőtől

Aggró - Olyan pakli, amiben olcsók a lapok, és vagy nyersz az 5. körig, vagy megette a fene.

Akartam kérni! - Lemondó szakkifejezés arra ez esetre, mikor a játékos helyzete valamitől hirtelen jelentősen rosszabbra fordul.

Ánuszrozetta - Rácz Csaba ülepén található, meghatározhatatlan területű képződmény. A csodák kapuja, az univerzum űrgyűrűje.

Az íze kedvéért!
1. Csak mert.
2. Teljesen jelentőségmentes cselekedet elvégzését kísérő kijelentés Viniczai Tibor körében.
3. A játék színesítése érdekében használt szóösszetétel, mikor nagyon élvezzük, amit éppen csinálunk.

Azt találtam ki... - Korszakalkotó ötlet nyomán megvilágosodott játékosok által használt kifejezés. Ezt követően nem lesz jó az ellenfélnek, mert Várady Balázs olyat tesz, amivel megfordul a játék.

Báj, Bye
1. Megnyerő stílussal, kellemmel, arányos arcberendezéssel rendelkező kártyajátékosok jellemzője.
2. Kellő számú planeswalker pont után vagy GPT nyerése után járó hendikep GP-n. Tulajdonosa a ~-ok számától függően még órákig ücsöröghet, mire végre meg tudja mutatni mire is képes. 3 ~ segítségével bárki lehet másnapos. Bokor Péternek anélkül is megy.

Bekonszídel - Elalszik. Elfárad. Kómába esik.

Beteljesedett a jóslat!
1. Nem várt, de sejtett esemény bekövetkezése
2. Annak az eseménynek a körülírása, mikor valaki koldusbotra jut. A koldus botjára. Ééérted. Leginkább nők. Pasik esetében azért eléggé perverz.

Bounce - Valamelyik permanens visszaugrasztása kézbe.

Bróken - Mérhetetlenül erős, akár meccsek kimenetelét eldönteni képes kártya. Szőke Zoli mappájában megtalálható. A kifejezés használható formátumfüggő kontextusban, vagy általánosságban is.

Burn range - Az az időintervallum, mely alatt ellenfelünk érzi a gázszagot.

Büdös nagy póók!
1. Gulyás Dániel Süveges András általi megnevezésére szolgáló kifejezés
2. Tetszőleges, Spider lénytípussal rendelkező kártya

Büntetni jöttünk! - Szállóigévé vált kifejezés, annak kinyilvánítására, hogy most aztán nincs mese, itt mi visszük el a pálmát. Vagy ironikus értelemben ennek pont az ellenkezője. Eredete: Szénási Csaba és Szőke Zoltán Two-Headed Giant pre-releasen elővezetett mutatványa. Lejelentették a Nullkettő droppot a szervezőnek, majd ennek elkönyveléséhez bediktálták a csapatnevet: "Büntetni jöttünk!"

Casting cost - Hogyé' adják a lap kikasztolását.

Cáák, cák-cák - Támadó lények kijelölését kísérő hangeffektus

Cápa - A Magic-társadalomban rendszeresen felbukkanó populáció. Egyedei könnyen megszabadíthatnak értékes és versenyképes lapjaidtól úgy, hogy még meg is köszönöd nekik a sok commont, amit cserébe adtak. Spekulációs célzattal is tevékenykednek, különleges érzékkel vásárolnak fel lapokat, melyek két hét múlva a tripláját fogják érni.Ceca - Olcsó, nagy, nehezen leszedhető lény. Egy buta, benga állat. Lásd még Dundi

Chumpol, Chump Block - Cseles módon hatalmas támadó kreatúrát blokkolunk venyige lényünkkel, mely aztán hősi halált hal. Ez persze csak elterelő hadművelet, hogy következő körünkben fondorlatos tervünk második fázisába léphessünk, melynek eredménye nem lehet más, mint a végső győzelem.

Control, Kontroll - Olyan pakli, amivel régóta Magicezők játszanak, akik már nem bírják a tempót. A 6. körig kell túlélni, és onnantól nyertél.

Csalóbéka
1. A szabályok ellen nem szándékolt jelleggel, vétséget elkövető játékos.
2. A szabályok ellen szándékolt jelleggel jogosulatlan előny szerzése céljából vétő játékos. Fokozatai: Büdös csaló,Hülye kocsog.

Cserébe - Általában a mondat végére helyezett, vagy önállóan is használt töltelékszó. Mindenféle különösebb ok nélkül alkalmazzuk. Cserébe!

Csitt-csatt
1. Betopdekkelt, irreálisan előnyös equipment kárörvendő csatolása támadni készülő lényünkre.
2. Combat fázisban a támadó lények eleresztése a láncról.

De méér!?
1. Hibát elkövető játékos fájdalommal teli kérdőre vonása
2. Felsőbb hatalmak keserű számon kérése a minket ért játékbeli sorscsapás miatt
3. Lázi minden három mondatából kettő.

Deckcheck - A paklinkban lévő lapok lajstromának összevetése a paklinkban valójában prezentált fizikai kártyákkal. Bírók végzik versenyen. Következménye általában Game Loss.

Deck Swap - Sealed Deck versenyen az általunk regisztrált kártyák elcserélése azokra, amelyekkel aztán játszani fogunk. Célja a turpisságok elkerülése. A folyamat során kibontott bróken ritkáink másokhoz vándorolnak, és mi híg fos lapokat kapunk cserébe.

Demidzs on sztekk, Damage on stack - Elévült harci kifejezés. Az őskorban a sebzés kiosztása után még prioritást kaptak a játékosok, és csak azután döglöttek meg a megdöglésre szánt kreatúrák. És bizony abban a kis időben még bármi megtörténhetett...

Dundi - Olyan lény, ami nagy. Nagyot üt, sokat bír. Egyesek szeretik, ha nagy és szeretik, ha ~.Elmondom, mi fog történni - Lásd: Megmondom, hogyan lesz ezentúl

Ennyi! - Kártyás társunk valamely megállapítására, esetleg kérdésére adott rövid reflektálás, mellyel teljes mértékű egyetértésünk, illetve pozitív válaszunk fejezzük ki.

Erőforrás-menedzsment - Újkeletű kifejezés, melyet Kocsis Gábor Magic-szakértő hozott a köztudatba, és a kártyajáték leglényegét igyekszik megragadni. Még a Phyrexia TV is hírt adott róla.

Evasionös lények - Olyan fifikás kreatúrák, akik repülnek, blokkolhatatlanok vagy intimidate-esek. Vagy más, de biztos lehetsz benne, hogy kitaláltak valamit.

Feature Match, Fícsör meccs - Két híres-neves játékos összecsapása, amit nem ritkán meg is örökítenek írásban, vagy videón.

Fetch - Más földet, feláldozásért előkereső földek képességének használata.

Fogalmatlan - Olyan játékos, aki hülyeségeket csinál Szénási Csabi ellen.

For the win
1. Olyan kártyázásbeli esemény megtörténésekor használt szóösszetétel, aminek nyerés a vége.
2. Tetszőleges kontextusban használható kifejezés bármilyen történésre, aminek pozitív a végkifejlete.

Főz-mos-takarít - Univerzális felhasználású, nagyon erős lapok jellemzésére szolgáló kifejezés. Sokszor a Mi ez a fos? kérdés után fejtjük ki.

Game Loss - Az a dolog, amit akkor kap Glied Tomi, ha decklistát kell kitöltenie. Ilyenkor az ellenfél hendikeppel indul.

GG
1. Good Game. Játék befejezésekor, vagy az elkerülhetetlen vég belátásakor használt szakkifejezés, megállapítás, félig-meddig gratuláció. Valójában azt szeretnénk mondani, hogy "Menj anyádba! És dugd fel a seggedbe a győzelmedet", de mi jól nevelt Magic-játékosok vagyunk.
2. Gulyás Gergő

Grave, temető - Kijátszott varázslatok, elhullott lények, permanensek gyűjtőhelye. A nagybetűs Enyészet, ahonnan csak speciális megoldásokkal lehet visszatérni. Kivéve, ha te vagy az öreg Gravecrawler fia.Harc, harc!
1. Gulyás Dániel vagy Várady Balázs combat fázisának bejelentésére szolgáló szakkifejezés.
2. Átvitt értelemben használatos olyan nógató kifejezések helyettesítésére, mint a Gyerünk!,Induljunk!,Kalandra fel!.

Hígat húz - Dekkje szart se képes prezentálni.

Hogyállás van?
1. Kérdő mondat, mellyel adott meccs aktuális eredményét igyekszünk megtudakolni.
2. Életerőpontok ellenőrzésére használt kérdés, egyeztetésre való felhívás

ID, Intentional Draw - Amikor Thommo és Kocsis Gabi úgy gondolja, hogy nem játsszák le az utolsó fordulót, mert a döntetlen már mindekettejüknek elégséges a Top8-ba kerüléshez. Ilyenkor elmennek enni.

Innyófész, In your face - Sebző varázslatok célpontjaként az ellenfél testét azonosító, harsány kijelentés.

Jóóó perszeee, jóó végre! - Csalódottságot kifejező szóösszetétel, amely szerencsénk minimális jelenlétére, illetve ellenfelünk ótvaros nagy makkerolására hívja fel a figyelmet. Fő előfordulása Kiss Sanyi Highlander meccsein és Gulyás Gergő szabadon választott formátumú mérkőzésein. Lásd még: Reális

Judge!
1. Felsőbbrendű hatalmak hívószava. Abban az esetben használjuk, ha tudatlanok vagyunk vagy bénák. Vagy az ellenfelünk az.
2. Ironikus megjegyzés, ha szabályos, de mérhetetlenül méltánytalan dolgok történnek játék közben. Pl. Stefán 3 Volcanic Fallout-ot kap Faerie-vel.
3. Rabruhában, vagy fekete ingben lévő személy a versenyen.

Kasztol - Kijátszik egy kártyát, ami nem föld.

Kártyákol - Veri a blattot. Zsugázik. Kasztolja a tésztát.

Kerüljük el! - Nagy Feri által nem kívánatosnak nyilvánított kártyalap, történés, játékos, stb. egzisztenciájának megsemmisítésére irányuló felszólítás.

Ki f*szol? - A világ számára, a pusztába kiáltott kérdés abban az esetben, amikor már mindenki végzett a fordulóban, csak Viniczai Tibor játszik.

Kicsapja a kukacot, csak úgy csattan - Da-Ronco Józsi megidéz egy Wurmcoil Engine-t.Kipippant - Bokor Péter vereséget szenved.

Kocsi-ló - Abban az esetben használt szófordulat, amikor kifejezésre szeretnénk juttatni egy lap drágaságát. Elsősorban a Jace, the Mind Sculptor és Tarmogoyf lapokra volt jellemző, de az újbeszélben már minden drágának becsült lapra használják. Eredetileg a középkorból származik, amikor a kufárok a piacon kocsit-lovat elkértek egy márkásabb Magices polóért.

Kombó, Combo
1. Olyan pakli, ami szüttyög egy darabig, aztán úgy ver meg hirtelen egy kör alatt, hogy azt sem tudod, mi történt.
2. 2 vagy több lap kombinációja, amely mérhetetlen nagy előnyhöz juttatja gazdáját, ha képes őket egyszerre prezentálni. Emiatt nyer a kombó pakli hirtelenjében...

Konszíd - A meccs hirtelen felindulásból elkövetett feladása. Annak belátása, hogy helyzetünk reménytelen, nyerésre nincs mód, és inkább együnk valamit a büfében a hátralevő időben.

Közepesen dühös dekk - Midrange paklik gyűjtőneve. Olyanoké, ami se nem gyors, se nem lassú, de egyszer csak nyer. Sipos Péter után szabadon.

Küszmőték - Piszlicsáré lények gyűjtőneve Nagy Feri ellenfelénél.

Lapelőny
1. Egy lappal megoldok 2 vagy több lapot az ellenféltől
2. Egy lappal megoldok 1 vagy több lapot az ellenféltől és még húzok is egyet.
3. Egy lappal húzok 2 vagy több lapot.
4. Olyan történés, aminek következtében az ellenféltől több lap került a grave-be, mint tőlem. Kivéve millezés. A millezés nem számít.
5. Szőke Zolinak nagyobb a mappája.

Lápelőny - Zombori Csaba túl sok Swampet húz.

Lekeni - Akkor használt kifejezés, amikor Szénási Csaba felülmúlja a Fogalmatlant

Magyar Metagame - Fogalmában hasonlatos a magyar narancshoz. Alig hallható köszönő viszonyban van a széles körben elterjedt metagame-mel. Ebből kifolyólag Magyarországon kerülnek megrendezésre a legkeményebb versenyek a világon. Csennölfájörbóllos legyen a talpán, aki kiteszteli a megfelelő paklit.

Main deck - Paklink lapjai. Erőforrásaink gyűjteménye, mellyel elsődleges felindulásból akarjuk ellenfelünket megkummantani.

Makákó
1. Kird Ape
2. Kocsis GáborMakker
1. Olyan játékos, aki mindig azt húzza, amit kell. Fokozatai:Makkertest,F*szmakker
2. Szerencsés Gábor. Lásd még: Csalóbéka, második értelmezés

Maláj kurva - Az ultimate jutalom kifejezése. Egyes Magic-játékosok fejében az a képzet él, hogy jó kártyázás vagy egyéb kiemelkedő teljesítmény elismeréseként ilyen juttatásban részesülnek.

Mana Flood - Valaki túl sok földet húz

Mana Screw, Manahalál - Valaki túl kevés földet húz

Manakurva
1. Manáért paráználkodásra hajlandó örömlány
2. A mana curve idegen neve. A ~ ebben az esetben a pakliban lévő lapok, idézési költség szerinti megoszlását jelenti.

Match Loss - A Game Loss továbbfejlesztett formája, amikor Toti már nagyon mérges.

Match-up - Előzetes esélylatolgatás 2 pakli megmérettetésekor. Van jó ~ és rossz ~. Amikor kikapok, akkor rossz volt a match-up. Ha nyerek, akkor az ellenfélnek volt rossz a match-up. Jó match-up a valóságban nem létezik, az csupán egy idill. Egy múló reménysugárnak tekintendő, ha esetleg a meccs előtt kedvünk van elmélázni az esélyeken, és valamilyen oknál fogva rózsaszínben látjuk a világot.

Második lettem - Ebben a fordulóban kikaptam. Alulmaradtam a párharcban. Kisz*ptam, mint a torkos borz.

Megkánterel - Ellenvarázsol valamit a megfelelő lappal. Gyakori művelője Tököli Zsolt.

Megmakkan - Bekrepál. Megmurdál. Elhalálozik.

Megmondom, hogyan lesz ezentúl... - Sunyi módon jó lapot húzott játékosok kifejezése, akik nagy disznóságot készülnek elkövetni. Lásd még: Azt találtam ki...

Megrepteti a szarkákat - Rőfös nagy dologra használja az illemhelyiségetMegsuhintom a tested - Combat fázisban egy vagy több lénnyel aggressziót intézek ellenfelem szánalmas porhüvelye ellen. Legjellemzőbb alkalmazása akkor történik, ha egyetlen kreatúrával rittyentek oda egy rőfös nagyot.

Mesekártya - Magic és hasonszőrű társai összefoglaló, komikus megnevezése.

Meta, Metagame - Annak szortírozott kimutatása, hogy az emberek milyen paklikkal játszanak a versenyen.

Mi ez a fos? - Bizonytalansággal vegyes félelemmel használt kérdő mondat, mikor ellenfelünk általunk nem ismert lapot játszik ki. A mondattal felvezetjük a lap felvételét és elolvasását, amit aztán Kerüljük el! kifejezéssel zárunk le.

Millezés - A lapok pakli tetejéről egyenesen grave-be juttatása. Halva született ötletek...

Mint a mese! - A szóösszetétel annak kifejezésére szolgál, mikor úgy húzzuk a tésztát, ahogy legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna.

Mukodj! - Paklink felszólítása, hogy most aztán már normális lapokat vezessen elő. Uri Geller után.

Mulligan, lekeverés - Inkább húzok új kezdőkezet eggyel kevesebb lappal.

Na, menj a f*szomba! - A Nyaljál sót! fokozása

Na! Pusztul-gurul-fekszik-döglik - Ellenfelünk figyelmének ismétlőleges, nyomatékos felhívása arra, hogy a játékban felejtett, megmakkant lényét tessen a megfelelő temetkezési helyre deportálni.

Nagy a segge
1. Magas toughnessel rendelkező lény kártya jellemzése
2. Elhízott ellenfelünk leszólására alkalmas kifejezés

Nem így lesz! - Olyan esetekben használt szóösszetétel, mikor ellenfelünk már részletekbe menően elképzelte és megtervezte, miként fog minket megbüntetni, de nekünk más terveink vannak.

Nullkettő dropp - Sokfordulós versenyeken (GP,Nemzeti,PTQ,nagyobb Pre-release,stb.) használt szóösszetétel, amikor két vereséggel kezdünk. További erőlködés hasztalan, menjünk inkább enni, vagy sefteljük el a mappát.

Nyald meg a gyíkom! - Abban az esetben hallható kifejezés, amikor jobban húzol, mint ellenfeled, aki Süveges András.Nyaljál sót! - Szőke Zoli által alkalmazott felszólító mondat, mikor kitér a hitéből.

Nyílvááán! - Gulyás Gergő meccsén, a pesszimista forgatókönyv megvalósulását üdvözlő felkiáltás. Általában az "Ezt kerüljük el!" mondat követi. Némileg rokonértelmű a Reális! és az Akartam kérni! szakkifejezésekkel.

Olyat-olyat!
1. Valamely lap erősségének elismerésére szolgáló szóösszetétel
2. Bármilyen dolog kívánását kifejező mondat

One of the top (players of Hungary) - Kenyeres Ákos

Permanens - Olyan lap, amely kijátszása után is játékban marad. Mint Thommo a Top8-ban. Hacsak meg nem semmisítik.

Pikachuuu! - Adott verseny hangulatának fokozására, és az ellenfelek megzavarására szolgáló, értelmetlen felkiáltás, Zsemberi László szájából.

Phyrexia TV - 2012-es logóváltozása óta a Magyar Királyi Tévé egyes csatornájának azonosítására szolgáló kifejezés.Pípp! - Süveges András unalmának elűzésére szolgáló, kézmozdulattal kísért kiszólás

Planeswalker - Síkjáró, mágus, hatalmas varázsló, kártyapörgető. A Magic-társadalom tagjai. Te meg én.

Planeswalker Pont - A Föld nevű bolygón kószáló anonim planeswalkerek képességeinek összesített mérőszáma. A világ megtapasztalása és számtalan csata megvívása alapján kerül jóváírásra.

Plilili - A Pre-release népies neve.

Pool - Kártyák összessége, amiből villantani kell valami épkézláb paklit.

Pró - Olyan játékos, aki már-már hivatásszerűen űzi a Magicet. Level sokadik szintű, és még az is lehet, hogy pénzt kap azért, hogy játsszon. Azok már a nagyon prók. Magyar pró még nem született a világra.

Qrva száád! - Enyhén dorgáló szakkifejezés. Elmés szópárbaj lezárásaként is szolgálhat, amikor semmi frappáns visszavágás nem jut eszünkbe. Főbb jelentései: "Miért húztál megint leszedést a lényemre, te csacsi!?", "Kapd be a dobókockám!", "Nem hiszem el, hogy megint aktívat húztál!", "Ne szólj be, te planeswalker!"

Random
1. Nem várt. Nem ismert. Nem jellemző. Használható játékosra és paklira is.
2. ~ mexikói: Minden olyan játékos nemzetközi versenyen, akiről senki, sose hallott.

Reális! Reálisan húzol! - Enyhe hitetlenkedésre, lemondó sóhajtozásra, csalódottság kifejezésére szolgáló szó, szóösszetétel, mikor a sors kibabrál velünk. Gyakran hallható, ha Kenyeres Ákos, vagy Kiss Sanyi rosszul áll.

Rőf - Fokozottan hatalmas. Óriási. Többnyire lényekre használt kifejezés. Lásd még Dundi

RTFC - Mozaikszó. Kifejtése:Read the f*cking card. Kártyalapokon szereplő leírás benézésekor használt, jobbító szándékkal kommunikált kifejezés. Annál erőteljesebben kerül hangsúlyozásra, minél inkább egy játék kimenetele múlott rajta.

Se! - A Magic szakzsargonban valamely történést leíró mondat után, tőmondatként használt szócska, amely jelzi, hogy az előző mondatban mégiscsak a történés ellenkezője történt. Milyen szépen sikerült megfogalmaznom! Se!

Sideboard - Paklink cserepadja.

Side Event - Olyan esemény, amelyen nullkettő dropp után veszünk részt.

Sikítva kiszoptam - Elveszítettem a játékot.

Skydraft - Draftolás közben a játékos az értékes lapok kiszedésére megy rá, nem tekintve azt, hogy lesz-e épkézláb dekkje a végén. Az esetek túlnyomó többségében a kiszedett ritkák darabszáma fordítottan arányos a drafton elért pontszámmal.

Szájjal-lábbal!
1. Bármilyen, a körünkben történő esemény illusztrálására szolgáló kifejezés, ha egyszerre kontrolláljuk a Mouth of Ronom és a Phyrexian Ironfoot nevű kártyákat.
2. Átvitt értelemben bármilyen cselekvésünk leírására szolgáló mondatunk végére odabiggyeszthető, szemléltető-színesítő szóösszetétel.
3. Süveges András esetében bármilyen szövegkörnyezetben előfordulhat.Színhalál - Valaki rossz színű lapokat húz a földjeihez

Szüttyögés - Nem kellő sebességben kártyázás. F*szolás, p*csölés, t*kölés. Egyértelmű dolgok túl sokszori meggondolása. Erőlködés. Megfigyelhető Viniczai Tibor nevű egyedeknél.

Táp, übertáp - Lásd Bróken

Target - Spell, játékos vagy permanens, melyet illetni szeretnénk bizonyos hatással.

Te csak valami kis b*zi lehetsz - Átvitt értelemben használt megállapító mondat. Általában Pászti és HT Bak szájából indul világgá. Jelentése: "Kedves kártyás kolléga, Ön hihetetlenül szerencsés kézzel húzza a lapokat!"

Tészta
1. Szópótló szó. Úgymint izé vagy máklár
2. Bárminemű kaja megnevezése
3. Magic. Eredendően a mácsikból.Top8 - Creme de la Creme. Egy verseny legjobbjai, akik a végén a győzelemért küzdenek egyenese kiesésben.

Topdekk - Rőfös nagy makkerolással olyan lapot húz Szőke Zoli, amire szüksége van.

Topdekk-mód - Mindkét játékosnak üres a keze, és a pakli tetejéről játszanak. Végül Viniczai Tibor nyer.

Topdekkmágus
1. Olyan játékos, aki sorozatban olyan lapokat prezentál a pakli tetejéről, melyekre szüksége van
2. Kenyeres Ákos ellenfele

Toppléjer - Olyan játékos, akit nem annyira valós, mint inkább vélt tudása alapján mások a legjobbak közé sorolnak. Sokszor ironikus értelemben.

Trashtalk
1. Rácz Csaba száját elhagyó hangok összefoglaló neve
2. Konkoly Jani őrületbe kergetését szolgáló, Magicezés közben limitált mennyiségben engedélyezett beszédfolyam

Trükk - Jellemzően harcban, instant kártya felhasználásával elővezetett, nem várt húzás. Eredménye, hogy valamelyik lény nagyon megszopja. Élesben, hátulról.

Tunyaföld - Olyan land kategóriába tartozó lapok, amelyek teppelve jönnek játékba, így ellustizzák az aktuális kört.

Vanilla creature - Mérhetetlenül debil lények, akik az ég világon semmire sem képesek az alapvető életfunkciók produkálásán kívül. Tud ütni, és van segge. Ennyi.

Végre!
1. Magicesek egymás köszöntésére szolgáló kifejezése. Várady Balázs jelenlétében kötelező.
2. Pincér hívására szolgáló kifejezés római éttermekben.

Végre szarfos! - Tömörítő mondat. Jelentése: "Kedves kártyás kolléga, úgy tűnik ezúttal sem húztam semmit"

Vinitibi-embléma - A Vinitibi nevű planeswalker ultimate képességének kisütésekor kapott embléma. A lekeverő játékos akárhányszor mulliganezhet 6-ra, egészen addig, amíg ideális keze nem lesz. Főként teszteléskor használatos.


Cikkünk folyamatosan frissül
(Kimaradt kifejezések jöhetnek kommentbe, és pótolom)

HT Az összes cikk listája 

Fórum:
Czygy
2012.09.26 23:16
visítás

Broki
2012.09.26 23:22
MEGALIKE

ToxinBoy
2012.09.26 23:26
Javaslom még: "Rőf", "megsuhintom a tested", "gg". Estleg konkrét kártyák becenevei, mint Lilianyu, kampó, kasza, stb. Illetve továbbra is támogatom videó készítését a szemléltetés végett.

Broki
2012.09.26 23:31
Javaslat: "Disznókkal háltál előző este...", "Fullos szállás", "Millenniumi Falcon", "Báj" és most nem jut eszembe, de ZoM hívta így a Kukucskákat az április 1-es tréfájuk után: gnóm+mesekártya+pénzhajhász asszem...

Czygy
2012.09.26 23:43
"nagy a segge", "küszmőtéid", "bökő", "báunsz", "feccs",

hegyigab
2012.09.27 00:17
"Mi ez a fos?" leírásának végére javaslom kiegészítésként: "A lap elolvasása után gyakran használatos a 'Kerüljük el!' kifejezés."

Süvi
2012.09.27 08:24
Zseniális :P

Süvi
2012.09.27 08:25
(Tulajdonképpen kötelezővé kellene tenni az oktatását).

ToxinBoy
2012.09.27 08:47
"Lápelőny", behalok!

Sir McHalls
2012.09.27 09:07
Zseniális! Könnyesre röhögtem magam rajta. Javaslom a "Te csak valami kis Jund pléjer lehetsz!" by Kiss Sanyi, felvételét is, mint szinonímát a "Te csak valami kis b*zi lehetsz!" kifejezésre. Jelentése: Hatalmas f*szmakker vagy.

merfolkmaster
2012.09.27 10:21
Szevasztok régiek, és újak! Könnyezve röhögök a melóhelyen és nosztalgiával gondolok vissza a Magices éveimre. Köszi! Javaslat: Pikachu(uuuuuuu) - A verseny hangulatának fokozására és az ellenfelek megzavarására szolgáló értelmetlen felkiáltás xy szájából. (név nem ugrik be, bocsi

merfolkmaster
2012.09.27 10:40
Beugrott, Zsemberi Laci volt ha nem tévedek.

Leinad
2012.09.27 12:13
Király! Sírna röhögős. Ajánlanám a "Póóók-féle faviccek"-et és a "Markos-féle faviccek"-et!

double g
2012.09.27 12:16
Végre, beteljesedett a jóslat. Balázs még emlékszik a képre.

gaborzeller
2012.09.27 12:35
Az "Azt találtam ki" azóta továbbfejlődöt "Elmondom mi fog történi"-re.

IsaacNewton
2012.09.27 12:48
Még az "akartam (tad) kérni" kifejezés is hiányzik

gaborzeller
2012.09.27 12:50
A "várj kicsi, hadd segítsek" is

Tibee
2012.09.27 14:06
Javaslom még a következőket: "-Elmondom, hogy lesz ezentúl. Nem lesz olyan, hogy te és én /leesnek a lényeid. - Megreptetem a szarkákat - De mééér??.... Na meg a kisfaszom is" Értelmezést a kedves olvasókra bízom. Jó a cikk, és nem is faszolok annyit )

Nemes
2012.09.27 14:16
Börn Réndzs!

Leinad
2012.09.27 14:43
"kis buddha"!

Süvi
2012.09.27 15:23
Megmondom, hogyan lesz ezentúl. Ezentúl nem lesz olyan, hogy (rámutat a target lényre) --> igazából ez az official version :P

Süvi
2012.09.27 15:24
Rituálduresszhimnusz ér?

dmiki
2012.09.27 15:40
'fícsör meccs' írásmód is

double g
2012.09.27 15:47
Örültök hogy megmutattam a szarkákat mi? meg a galambokat, az íze kedvéért ))

Nil
2012.09.27 16:29
Hát, mérsékelten sikerül nem belevinnyogni a telefonba így meló közben "Kedves kártyás kolléga, Ön hihetetlenül szerencsés kézzel húzza a lapokat!"

Nil
2012.09.27 16:29
Hát, mérsékelten sikerül nem belevinnyogni a telefonba így meló közben "Kedves kártyás kolléga, Ön hihetetlenül szerencsés kézzel húzza a lapokat!"

Horváth Tamás
2012.09.27 19:09
Örülök, hogy bejött a népnek! Néhány dolog, ami nem kerülhet bele: 1) Kártyalapok becenevei - ebből kismillió van. 3) Adott időszakra jellemző, tipikus kártyalap kombinációk 2) Néhány alapfontosságú kivételtől eltekintve a játékosok becenevei (pl. kis Buddha) - dettó sok van belőle. Emellett írtatok olyanokat is, amikről fogalmam sincs, mit jelent, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. A fő irányvonal azon kifejezések megörökítése, melyek örökérvényűek, vagy legalább részben fennmaradtak az idők során, vagy jelenleg aktuálisak.

Baro75
2012.09.27 21:06
side board, main deck , side event ... ha már értelmező szótár

dmiki
2012.09.27 22:45
Köszi! Akkorát röhögtem, hogy kiesett a falat a számból.

dmiki
2012.09.27 22:52
"De méér!?" - Lázi három mondatából kettő.

power10balazs
2012.09.28 08:31
"Innyó fész" (in your face) by KG (amikor lövi a direkt sebzést)

Treffhetes
2012.09.28 08:40
Esetleg Balázs kollega emlékszik még rá, hogy "Na! Pusztulgurulfekszikdöglik!" Jelentése: Légy oly kedves eltávolítani végre a Terror kártya által kínhalálra ítélt lényedet a csatamezőről? Köszönöm.

Oszkár
2012.09.28 09:25
Hogyállás van?

Poke
2012.09.28 10:57
Sírva röhögtem én is. Bár az feltűnt, hogy a mondások kb. fele Süvitől és tőlem származik eredetileg.... De hát a mai fiatalok is szabadon használhatják. Szombaton végre lesz PÍÍÍÍPP és kerüljükel is, továbbá szájjal-lábbal fogunk kártyázni. Finom plililí, reális! Vegyetek KÁRTYÁKAT!!!)

ToxinBoy
2012.09.29 01:03
Már nemtom kitől származik, de egy időben sokat hallottam ilyesmi mondatokat: "Játsszunk a kezünkkel!" "Beszéljünk a szánkkal!" "Haladjunk a lábunkkal!"

Czygy
2012.09.30 21:07
Hát papa gratula a cikkedhez! Kiváncsi lennék, hányan mentek el csak emiatt a prilliríre

Feherfia Lo
2012.10.05 22:25
Még régebben volt a tunyaföld, amit azóa is használok. Meg ne hagyjuk ki az űzött vad kifejezést sem

Leinad
2012.10.06 10:45
Eszembe jutott a "kocsi-ló" kifejezés, drága lapok leírására.

hegyigab
2012.10.07 15:21
"Tud ütni, és van segge" --> a segget is deffiniálni kéne (Mit látsz Laca?! Egy nagy segget látok! De nem is látom, lehet, hogy csak hallucinálok!)

ToxinBoy
2012.10.08 09:57
"Főz, mos, takarít!" - avagy mindent tud, amit kell, lásd JMS, Cryptic Command, stb. Alternatív jelentésként női élettárs.

Broki
2012.10.09 12:30
Csak halkan megjegyzem, hogy a büntetni jöttük csapat Szütyi és Szöszi volt...